kiemelt időszak a mezőgazdaságban

2020.06.24. 16:00

Aratás előtti gépszemlét tartottak Zircen

Az aratásra való felkészülés jegyében gépszemlét tartottak a napokban a Bakony-Agro Kft.-nél, melyen Hédl József munkabiztonsági szakember tartott előadást a dolgozóknak.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Érdeklődésünkre elmondta, az utóbbi hónapok kényszerű bezártsága után mindenki a nyaralást, a fürdőzésre alkalmas időt várja, és talán nem is gondolnak arra, hogy a mezőgazdaságban ez kiemelt, a betakarítást előkészítő időszak.

– Mindennapi kenyerünk alapanyagának betakarítása a tét, nem közömbös, milyen eredménnyel zárul. Fontos, hogy a learatott gabona biztonságos tárolóhelyre kerüljön. Az aratás megszervezése komoly előkészítést igényel, nagyon fontos, hogy a munkálatokat csak gondosan felkészített munkagépekkel végezzék – hangsúlyozta Hédl József.

Felhívta a dolgozók figyelmét arra is, hogy a tömítetlen, éghető anyaggal körülvett kipufogó, a szigeteletlen elektromos vezeték, az üzemanyagfolyás, a meggondolatlan dohányzás tüzet, a földútról kikanyarodó széles, lassú járművek, valamint a pótkocsiról leszóródó gabonaszemek komoly balesetet okozhatnak. A körültekintés, a szabályok szigorú betartása garantálja a terménybetakarítás tűz- és balesetmentes elvégzését.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A zirci üzemben az előkészítő szemle sikeres volt, felkészülten várják az aratás megkezdését, melynek kezdete a népi hagyomány szerint Péter-Pál napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!