A dolgozó családokat segíti a kormány programja

2020.06.25. 11:30

Százmilliós támogatást kapott a Herendi Porcelánmanufaktúra

118 millió forintos munkahelyvédelmi támogatásban részesült a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Molnár Sándor

20200624 Herendi Porcelánmanufaktúra, Apícius Étterem. Pénzügyminisztériumnál sikeresen pályázott a Herendi Porcelánmanufaktúra bértámogatásra. A rendezvényen Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár adja át ünnepélyesen a támogatói szerződést a Manufaktúra részére Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A kormány gazdaságvédelmi programjának keretében pályázott a manufaktúra, amelynek 657 dolgozója részesül így májustól, három hónapon keresztül bértámogatásban.

A támogató okiratot Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár adta át Simon Attila vezérigazgatónak szerda délelőtt az Apicius étteremben. Az államtitkár kiemelte, hogy tökéletes példája ez annak az együttműködésnek, amely a kormányzat, a cég és a munkavállalók között alakult ki a veszélyhelyzetben.

Bodó Sándor beszélt arról is, hogy országosan 14 500 cég pályázott a munkahely-védelmi támogatásra, és 180 ezer dolgozó részére tudtak bértámogatást nyújtani. A kormány egy másik fontos programja, a munkahelyteremtő támogatás révén pedig több mint 20 ezer ember állhatott munkába ebben a nehéz időszakban. Főként a feldolgozóipar, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem, a gépjárműgyártás, a szállítás-raktározás és a tudományos munka voltak azok a területek, amelyeket a válság a leginkább érintett hazánkban.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy Veszprém megyéből 620 vállalkozás kért munkahely-védelmi támogatást, és összesen 1,6 milliárd forintot biztosítanak részükre, amelyből 11 ezer munkavállaló részesül.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszönte a herendi manufaktúra vezetésének, hogy ebben a nehéz helyzetben is megtartotta minden munkavállalóját, és 750 családról gondoskodik. Köszönte a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit is, amelyeket a válság leküzdésére hozott, és amelyek fontosak voltak a vállalatok életben aradása miatt.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt egyik napról a másikra, egyszerre zártak be az üzleteik szerte a világban, ennek ellenére a manufaktúra egy pillanatra sem állt le, folyamatosan dolgoztak, mert ez a jövőjüket is jelentheti. Eközben nagy hangsúlyt fektettek a munkavállalók egészségének védelmére, aminek eredményeként egyetlen fertőzés sem fordult elő a manufaktúrában. A legfontosabb feladatnak a munkaerő és a munkahelyek megőrzését tekintették, mert közösségük egy olyan speciális szaktudással rendelkezik, amelynek megszerzéséhez hosszú évek szükségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!