a járvány következménye

2020.06.05. 07:00

Több lett az álláskereső Veszprém megyében

Másfélszeresére emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma év elejétől áprilisra Veszprém megyében.

Marton Attila

A koronavírus-járvány gazdasági következményei miatt országszerte emelkedett az álláskeresők száma. A tendencia alól Veszprém megye sem kivétel. A munkanélküliségi ráta tavaly megyénkben átlagosan 3,9 százalék, országosan 5,4 százalék volt. Az idei január–április közötti átlag szerint Veszprém megyében 4,9 százalékra, országosan 6 százalékra emelkedett ez az érték.

A nyilvántartott álláskeresők száma tavaly átlagosan 6230 volt Veszprém megyében, ennél csak Tolna, Vas, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében volt alacsonyabb adat. Idén Baranya és Csongrád kivételével minden megyében, így Veszprémben is hónapról hónapra emelkedett január és április között a nyilvántartott álláskeresők száma.

A tavaly decemberi 6474 után idén januárban 6835, februárban 7075, márciusban 7760, míg áprilisban már 10 254 volt a nyilvántartott álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a megyében.

Az idei átlag ezzel 7981-re nőtt, ami azonban az országos átlagnál jobb adat, ez ugyanis a hatodik legalacsonyabb érték a rangsorban.

Tavaly átlagosan 370 volt a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma, az idei átlag 390-re nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!