Fröccsöntőüzemet működtet majd

2020.08.28. 16:00

Nagy volt az érdeklődés a Bock vámosi toborzóján

Várhatóan november elején kezdi meg működését a községben a Bock Hungária Kft. A német Bock csoport magyarországi vállalata mintegy 900 dolgozót foglalkoztat jelenleg megyénkben, Ajkán és Noszlopon. Most bővítik a kapacitásukat, és Nemesvámoson mintegy 80-100 munkavállaló felvételét tervezik.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Szabó András cégvezető vázolta a munka és kereseti lehetőségeket az érdeklődőknek, akik teljesen megtöltötték a nemesvámosi kultúrházat az augusztus 28-ai tájékoztató idejére.

– A Bock csoport töretlenül fejlődik az utóbbi években és mindenképpen fejleszteni szeretnénk Magyarországon a termelést. Egy olyan telephelyet kerestünk a gyártáshoz, amely kielégíti a kívánalmainkat. A polgármester úr is nyitott volt felénk és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is segített minket, ezért úgy gondoltuk, hogy itt jó lehetőség van arra, hogy a termelést átvegyük az MTD-től a fröccsöntőüzemben, ezért választottuk Nemesvámost – nyilatkozta lapunknak a cégvezető, aki hozzá tette még, hogy a településnek jó a logisztikája és reméli, hogy mind ők, mind a munkavállalók megtalálják a számításaikat.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A következő hónapoktól mintegy 80-100 főt szeretnének foglalkoztatni háromműszakos munkarendben. Az irodaszékeket és alkatrészeket gyártó cég hosszútávon gondolkodik a nemesvámosi telephely kapcsán, ahol műanyag fröccsöntés, illetve ezeknek az alkatrészeknek a megmunkálása zajlik majd, és az ezekhez kapcsolódó raktározás, illetve logisztika. A munkákhoz keresnek például műszakvezetőket, beállító lakatosokat, gyártásközi minőségellenőröket, anyagmozgatókat és operátorokat.

– Minőségileg magas fokú termékeket gyártunk, ezért precíz, önállóan dolgozni tudó és motivált munkatársakat várunk ide. Nekünk az a fontos, hogy egy jól működő telephely legyen a nemesvámosi – tette még hozzá Szabó András cégvezető.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A leendő vámosi munkatársak az ajkai üzemben ismerhetik meg a feladataikat, ahol mintegy 1,5 hónapos betanuláson kell részt venniük. A cég addig is bemutató napokat szervez az érdeklődőknek kedden, szerdán és csütörtökönként Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!