Együttműködés

2021.01.28. 07:00

Segítik a fiatal vállalkozókat

„Egy társadalom annál fejlettebb, minél önállóbbak a polgárai. Bízom benne, hogy a megállapodás ezt fogja kiteljesíteni a régióban” – fejtette ki Navracsics Tibor, az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zónát vezető és a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programért felelős kormánybiztos az eseményen, ahol a Széchenyi-egyetem és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) kötött együttműködési megállapodást.

Rimányi Zita

Az esemény résztvevői: Dőry Tibor, Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Navracsics Tibor, Kovács Patrik, Földesi Péter és Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja Fotó: Széchenyi-egyetem/Májer Csaba József

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

A győri Széchenyi István Egyetem stratégiai céljai közé tartozik, hogy segítse a vállalkozói szellem kibontakozását, ösztönözze az innovációkat, hozzájáruljon egy erős északnyugat-magyarországi gazdasági zóna kialakulásához.

Ezt erősíti a Fivosszal nemrég aláírt megállapodás.

„Sokat beszélünk arról, hogy a felsőoktatás mit tud adni a társadalomnak tudásban, innovációban, miként járul hozzá a gazdasági növekedéshez. Gyakran esik szó arról is, hogy a vállalkozók milyen fontosak a gazdaság számára. De talán hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy van egy közös nevező: a felelős polgár. Egy egyetem célja az is, hogy felelős polgárokat neveljen a tudás köztársasága révén, a vállalkozó pedig maga a felelős polgár, hiszen ő az, aki a kezébe veszi a saját ügyeit” – mondta el Navracsics Tibor és hozzátette: Északnyugat-Magyarország, a legpolgárosultabb térség Magyarországon, és ennek további erősítését tűzték ki célul. Úgy vélte, a régió annál erősebbé válik, minél több a vállalkozója, s az egyetemek minél több olyan együttműködési formában vesznek részt, amely segíti a vállalkozói szférát. „Európai beágyazottságunkat, kapcsolatrendszerünket úgy szeretnénk az ország és a nemzet javára hasznosítani, hogy a kontinens egyik legversenyképesebb régiójává váljunk. Ehhez elengedhetetlenül szükségesek e megállapodás alapelemei” – szögezte le Navracsics Tibor.

Az esemény résztvevői: Dőry Tibor, Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Navracsics Tibor, Kovács Patrik, Földesi Péter és Kovács Zsolt, az egyetem kancellárja
Fotó: Széchenyi-egyetem/Májer Csaba József

Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora hangsúlyozta: „Nyitottak vagyunk, hídszerepet töltünk be nemcsak a gazdaság és a felsőoktatás, hanem a generációk között is.”

Dőry Tibor, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont vezetője kifejtette: hallgatói innovációs projektek harmadik éve sikeresen zajlanak számos térségbeli vállalkozással együttműködésben. Kovács Patrik, a Fivosz elnöke bízik benne, hogy a fiatalok széles rétegeinek meg tudják mutatni: tanulni és vállalkozni egyszerre is lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!