Hirdetés

2022.04.29. 14:18

Országokat átszelő sedan: mellőzött klasszikus vagy emelkedő csillag?

Sokáig ez volt a legtrendibb kivitel, azonban az egyre színesedő palettán a lépcsőshátú autók mintha egy időre kissé háttérbe szorultak volna. Mostanában viszont ismét megfigyelhető, hogy a gyártók fókuszba helyeznek egy-egy sedant - erről tesz tanúbizonyságot az új Volvo is.

Szerethetően, az utazás szerelmeseinek

A Volvo S60 egy tökéletes példa arra, ami miatt valaki sedan kivitelű autót választ, ugyanakkor arra is, hogy miért nem való mindenkinek. Ezt az autót Thor is az utakra teremtette, hiszen dinamikus, sokoldalú és takarékos.

Ne ítélj a borító alapján! Vagy mégis?

A sportosan elegáns formatervezés és a belső kialakításakor felhasznált anyagok egy stílusos, prémium termékké teszik az S60 Volvo-t. Nem véletlen, hogy vállalkozók és üzletemberek, üzletasszonyok is előszeretettel választják, hiszen kiváló társ üzleti utakra.

Tágas, de nem Volvo Kombi, mi az?

A Volvo S60 méretek tekintetében is figyelemre méltó: hossza 4,76 méter, tengelytávolsága pedig 13 centiméter híján 3 méter. Ennek köszönhetően a belső tér is tágas, így a hátsó sorban utazók számára is kényelmes, még a hosszabb utakon is, ami a limuzinok esetében igazi ritkaság.

Egy sedan, a bolygónk védelmében

Megfigyelhető, hogy mostanában az új Volvo modellek kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. Egyre több modell kapható hybrid vagy plug-in hybrid kivitelben és több, tisztán elektromos autót is gyártanak már. Az S60-as Volvo T6 Twin Engine és T8 Twin Engine változatai négyhengeres benzinmotorra épülő plug-in hybrid modellje egy igazán bolygóbarát jármű.

Igazi klasszikus, mégis mellőzik

A Volvo limuzinja szokatlan módon nem Svédországban, hanem az Egyesült Államokban készül. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy Európában - részben a SUV-ok térnyerése miatt - egyre kisebb a kereslet, míg a tengerentúlon még mindig rendkívüli népszerűségnek örvendenek a szedánok.

Az aszfalt magányos farkasai

Esztétikus, dinamikus, megbízható. Mégis van valami, ami miatt a sedan elsősorban a magánzók autója: a lépcsőzetes formából adódó, nem túl nagy rakodótér. Egy limuzin kivitelű kocsi nem alkalmas sok és/vagy nagy csomagok szállítására, így családi autónak vagy hosszú túrákra nem a legoptimálisabb választás.

Kinek jó mégis?

Bár bizonyos dolgokban a SUV-okkal és a kombikkal nem tud versenyre kelni, a Volvo sedan létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Leginkább azoknak ajánljuk, akik a munkájukból - vagy bármilyen más okból - adódóan sokat ingáznak nagy távolságokon, és egy kényelmes, biztonságos és takarékos autóra van szükségük.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!