Mezőgazdaság

2022.05.02. 14:23

Jövő hétvégén Pápai Expo és Agrárpiknik

Május 13-14. között 25. alkalommal jelentkezik a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb agráreseménye, a Pápai Expo és Agrárpiknik a Városi Sportcsarnok melletti területen.

Polgár Bettina

Forrás: archív

A szervezők közleménye szerint a jubileumi eseményre különleges programokkal, bemutatókkal készülnek. A tavalyi kezdeményezést folytatva az esemény most is főként a fiatalokat célozza meg, fókuszában a pályaorientáció és a generációváltás áll majd.

Idén a már megszokott bemutatókon és szakmai programokon túl igyekeznek mélyebb bepillantást engedni egyes szakmákba, játékos módon elmélyíteni az agráriummal kapcsolatos ismereteket, eloszlatni a tévhiteket a gazdálkodással kapcsolatban, összességében vonzó jövőképet adni a szakma iránt érdeklődő gyerekeknek, fiataloknak. A rendezvényre várják a fiatal gazdákat, a családokat és az agrárium iránt érdeklődőket is.

Május 13-án, pénteken játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készülnek a rendezvényre látogató diákság részére, míg május 14-én, szombaton családi programokkal és a piknikhangulattal várják a látogatókat.

- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára kiemelten fontos az agrárium jövője, melynek a mostani középiskolások és egyetemisták a zálogai, ezért is szeretnénk a Pápai Expo és Agrárpiknik keretében közelebb hozni hozzájuk az agrárszakmákat, a mezőgazdasági, az élelmiszeripari innovációkat és sikertörténetekkel bátorítani őket a pályaválasztásban - hangsúlyozzák a szervezők.

Az esemény ezúttal is kötetlen jellegű lesz, ideális arányban kínálva a látogatóknak szakmai és a közönségprogramokat, de nem marad el a már szokásosnak mondható könnyűzenei koncert sem (fellép a Hooligans és a Lord), amelyet ezúttal ráadásként zenés-táncos mulatság is követ.

Az esemény fővédnöke Nagy István agrárminiszter, továbbá a rendezvény védnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A Pápai Expo és Agrárpiknik házigazdája Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A 25. évforduló alkalmából nyereményjátékot is hirdetnek azok között, akik a rendezvény régebbi alkalmainak valamelyikén jelen voltak és ezt fényképen meg is örökítették. Ennek részleteiről a Pápai Expo és Agrárpiknik honlapján lehet tájékozódni. A beküldők között belépőjegyeket és ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!