Kamara

2022.05.04. 20:00

Készülnek a szezonra, szakmai találkozót szerveztek Füreden

Szezonfelkészítő fórumot tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Veszprém megyei képviselete az illetékeseknek Balatonfüreden, a Hotel Golden Lake Resortban, május 3-án.

Kovács Erika

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A fórumra a kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások fontos információkat kaptak az idegenforgalmi szezon előtt. Markovszly György, a VMKIK elnöke köszöntőjében méltatta a találkozót, amely jelentősen segítheti az érintettek működését a küszöbön álló szezonban, és külön szólt az ágazatot érintő munkaerőhiányról is. –Valószínűleg úgy kell együtt élni a következő időszakkal a kereskedelemnek és a vendéglátásnak, hogy át kell alakítani a tevékenység szerkezetét, a működés rendjét, és kevesebb emberrel, nagyobb technológiai támogatással kell megoldani a feladatokat, fogalmazott. A fórumon a vendéglátást érintő, élelmiszer-biztonsági aktualitásokról beszélt Szabó József Andor főállatorvos, a Veszprém Megyei Kormányhivatal (VMKH) Tapolcai Járási Hivatal, élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztálya képviseletében. Troják László főosztályvezető, VMKH főosztályvezetője Munkavédelem az újranyitás tükrében, munkaügyi ellenőrzésekkel kapcsolatos változások címmel tartott előadást. A megjelentek értékes információkat kaptak az elérhető munkaerőpiaci támogatásokról, melyről Angyalosy Edina, a VMKH osztályvezetője beszélt. Dégi Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém megyei adó- és vámigazgatósága igazgatója a vendéglátást és kereskedelmet érintő adóváltozásokat, ellenőrzési szempontokat és a tapasztalatokat részletezte. A szakmai fórum jelentőségét Vágó Péter, a KISOSZ Veszprém megyei elnöke zárszavában összegezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!