Spóroló önkormányzatok, energiahelyzet

2022.10.21. 07:00

A nagyesztergári takarékossági tervek egyelőre nem érintik a lakosságot

Az energiahelyzet kapcsán egyelőre csak belső intézkedéseket hozott az önkormányzat Nagyesztergáron, és kistelepülés lévén arról egyelőre szóban egyeztetett a polgármesteri hivatalnál dolgozókkal, azaz a lakosságot érintő változtatások még nem váltak szükségessé. Erről Szirbek Tiborné polgármester tájékoztatta lapunkat megkeresésünk nyomán.

Rimányi Zita

A faluvezető a megtakarítási lehetőségekről, az önkormányzati feladatokról született feljegyzést juttatta el szerkesztőségünknek. Aszerint a polgármesteri hivatal gázfűtési költségének csökkentése érdekében az 18 Celsius-fokos korlát betartását tervezik. Továbbá a helyiségek eszerinti ellenőrzését az egész épületben bevezetik, a közösségi térben, a könyvtárban és az irattárban is. Az áramköltségek csökkentésére figyelve az üres helyiségekben nemcsak lekapcsolják a villanyt, hanem a használaton kívüli eszközöket is lecsatlakoztatják az áramforrásról. A hivatali kocsifutást a legszükségesebbre korlátozzák, azzal egyelőre az elkövetkezőkben kizárólag a gyermek- és a szociális étkeztetést biztosítják. 

Mindemellett a másolópapír használatára, az iroda- és a tisztítószerek vásárlására még nagyobb figyelmet fordítanak, keresik e tekintetben is a költségtakarékos megoldásokat. A munkatársakkal egyeztetve a spórolásra vonatkozó tervet próbálnak rábírni mindenkit az önkormányzatnál annak betartására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!