Fejlesztés

2022.10.21. 18:06

Korszerű gyártósort adtak át a veszprémi jégkrémgyárban

Új gyártócsarnokot és gyártósort avattak az Unilever Magyarországi veszprémi Algida jégkrémgyárában pénteken.

Marton Attila

A több mint 10 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően a pálcikás Magnum jégkrémek gyártókapacitása a duplájára nő a vállalatcsoport stratégiai fontosságú üzemében, amely az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A 3400 négyzetméteres csarnokban a jégkrémmárka egyik legmodernebb és leggyorsabb gyártósora kapott helyet, amelyen percenként akár mintegy 700 darabot állíthatnak elő a jégkrémmárkából. 

 

Az avatóünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásáért felelős miniszter a város és a kormány nevében köszönetet mondott a beruházásért. 

Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásáért felelős miniszter

Beszédében hangsúlyozta, az új csarnok és gyártósor arról tesz tanúbizonyságot, hogy ha jól alakul egy kormány és nemzetközi gazdasági szereplő közötti kapcsolat, akkor olyan üzleti tervek valósulnak meg, amelyek mindkét fél számára előnyösek. Hozzátette, a vállalat saját forrásból valósította meg a beruházást, mert úgy gondolta, érdemes befektetni a jövőbe. Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) méltatta a vállalatot bátorságáért, amiért a mostani nehéz években is a beruházás mellett döntöttek, amelynek révén nemcsak megtartják a jelenlegi dolgozói létszámot, hanem új munkaerőt is alkalmaznak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Tárkány-Szűcs Zoltán, az Unilever veszprémi jégkrémgyárának igazgatója köszöntőjében arról beszélt, Európa egyik stratégiai jégkrémgyára lett a veszprémi az elmúlt három évtizedben, a kontinens országai mellett az Amerikai Egyesült Államokba és Ausztráliába is exportálnak jégkrémet. Hozzátette, ezt az eredményt három pillérre – költséghatékonyság, korszerű technológia, csapatmunka – építve érték el. Megjegyezte, a világon egyedülálló gyártósor beüzemelés alatt van, és a következő hónapokban kezdődik el rajta a gyártás. Brodár Szilvia, az Unilever Közép-európai Jégkrémüzletágának vezetője elmondta, a vállalatcsoport 2020 és 2025 között százmillió eurónyi beruházást hajt végre Veszprémben és Nyírbátorban. Hozzátette, azért döntött a vállalat a gyártókapacitás bővítése mellett, mert hazánkban és Európában is bővül a jégkrémpiac. Megjegyezte, Magyarországon csak idén harminc százalékos értékbeli bővülést értek el az előző évhez képest. 

 

A veszprémi egység az Unilever Magyarország Kft. első magyarországi gyáraként harminc éve kezdte meg működését. A telephelyen olyan jégkrémmárkák készülnek, mint a Magnum, a Cornetto vagy a Carte d’Or. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!