Pecások figyelem!

2022.12.03. 16:36

Megújult a Balaton-parti horgásztanya

Átadták a megújult horgásztanya-komplexumot Gyenesdiáson, a Balaton partján. A fejlesztéshez a nagyközség mintegy 62 millió forint Top-forrást nyert, amit 16 milliós önerővel egészített ki.

Mintegy 78 millió forintból újult meg a Horgásztanya. A partmenti stégen Nagy Bálint és Gál Lajos vette szemügyre a fejlesztéseket Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A Lidó-strand melletti munka során elvégezték a Malom-árok kotrását, elkészült a hézagos, cölöpsoros partvédelem, ami a csónakok mozgásához szükséges vízmélység elérését is szolgálja.

Az elektromos felújítás mellett akkumulátortöltő csatlakozási pontokat létesítettek, s egy 20 négyzetméteres, szabadon álló stéget is építettek.

– A villamosításon túl örömteli, hogy megújultak a stégek, ami a csónakhelyek korszerű kialakítását és a partfal védelmét is jelenti – mondta Gál Lajos polgármester. – Utóbbi 200 méter hosszúságban korszerűsödött, amit részben önerőből valósított meg a horgászegyesület. Mindemellett a diási horgásztanyára eszközök érkeztek e projekt keretében, s a Malom-árok kotrása is megtörtént, előkészítve a tervezett, 200 férőhelyes csónakkikötő kialakítását.

A teljes cikket a zaol.hu oldalon olvashatja el.>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!