Slágerzöldségek

2023.10.18. 07:00

Ledobták az újabb piaci vitaminbombát

Jó fél méteresre megnőtt leveles kel fodros zöldje volt a legutóbbi zirci piac slágere. Újabb vitaminbomba.

Rimányi Zita

Salátának, főzeléknek, levesnek, rakott zöldségnek vitték a leveles kelt a piacon vásárlók, többen annak örültek, hogy zöld turmixukba beletehetik Fotó: Rimányi Zita

A csetényi házaspárnál a szőlőt már hiába kerestük a zirci piacon, pedig hetek óta őszi csemegeként ettük, különlegesen finom a náluk termő. Nem csoda, hogy mindig elkapkodták, akárcsak mostanában a körtét, amit piacnyitáskor kipakolnak. Nekünk már nem maradt, mert ezúttal későn mentünk. Ám kedves szót így is kaptunk az idős, gyakorlott termelőktől, akik mindig plusz fürtöket csempésztek táskánkban, amikor szőlőt vettünk tőlük. Ezért is szeretünk piacra járni. S a vásártéren ezúttal újabb vitaminbombának számító slágerterméket fedeztünk fel. 

Porváról hozott egy hölgy leveles kelt, jó félméteresen, fodrosan, zölden sorakoztak asztalán. Salátának, főzeléknek, levesnek, rakott zöldségnek vitték, többen annak örültek, hogy zöld turmixukba beletehetik. Ennek a káposztafélének csak levelei nőnek, a kelkáposztának csak rokona, de épp úgy szereti a Bakonyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!