Eladók öröme

2023.11.24. 11:53

Boltzár szenteste napján – nincs megállás, mutatjuk az eddigi boltokat

Épp egy hónap múlva már több bolti dolgozó is egész nap otthon lehet, annak ellenére, hogy december 24-e nem munkaszüneti nap. Azonban több üzletlánc úgy döntött, idén nem nyit ki szenteste napján. Cunamiként terjed a karácsonyi boltzár.

Rimányi Zita

Forrás: pexels.com

Drukkolhatunk az eladók szentestéjéért, a karácsonyi boltzárért címmel nemrégiben írtunk arról, hogy idén december 24-e vasárnapra esik, és ha nem is piros betűs ünnep, nem munkaszüneti nap, ezúttal van remény arra, hogy teljesül a kereskedelemben dolgozók régi vágya, és nem nyitnak ki szenteste napján az üzletek. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének regionális képviselője, Mürkl Mónika mondta el lapunknak, hogy már régóta tárgyalnak erről a nagyobb üzletláncokkal és először a Lidl döntött a zárva tartás mellett. Azóta ezt a Penny is bejelentette, az érdekképviselettel folytatott egyeztetés nyomán jutott erre.
A két diszkontlánc mellett a drogériákkal foglalkozó Rossmann se nyitja ki üzleteit december 24-én, és így tesz a túrabolt, a Mountex, a barkácsáruház, az OBI, és a lakberendezési cikkeket forgalmazó XXL Lutz és a Jysk – tudtuk meg Mürkl Mónikától, aki rögtön hozzátette: bíznak a folytatásban, a kereskedelmi cégek hasonló bejelentéseiben. Nem adják fel az erről szóló tárgyalásokat, és már a jövő évre is gondolnak, amikor nehezebb dolguk lesz, mert szenteste napja akkor nem vasárnapra esik majd. 

– Örülünk az idei eredménynek, a bolti eladók a nyakamba ugrottak ott, ahol tőlem tudták meg a jó hírt. A szenteste olyan sokat ér nekik, hogy nem bánják, ha a 24-ét megelőző napokon késő estig nyitva kell tartaniuk – hangsúlyozta az érdekvédő. Azt is megemlítette, hogy több kereskedelmi lánc azért se döntött még, mert plázákkal, bevásárlóközpontokkal egyeztetnek. Ugyanis hiába vállalja mondjuk a Rossmann, hogy bezárja szenteste napján önálló üzleteit, a plázákban lévőknél ezt felülírja a bevásárlóközponttal aláírt nyitvatartási megállapodás. Erre keresik most több helyen a megoldást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!