Újabb rangos elismerés

2023.11.16. 07:00

Európa élvonalában a pápai kemping

Európa legnagyobb kempingmagazinja, a Caravaning 2023. decemberi számában a kontinens harmadik legjobb kempingjének választotta a Várkert Termál Kempinget. A pápai létesítményt csak egy görög és egy portugál kemping előzi meg, ami azt jelenti, hogy a magyar helyeket tekintve idén is a pápai lett a legjobb.

Haraszti Gábor

Huszadik alkalommal lett a pápai a legjobb magyar kemping

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A Várkert Termál Kemping Magyarország első és egyetlen ötcsillagos követelményeket kielégítő kempingje, amely korábban több nemzetközi kempingszervezettől kapott kiváló minősítést. A legfrissebb elismerést Gerhard Hofmann, a kemping tulajdonosa osztotta meg a közösségi médiában. Lapunknak Dekovics-Ódor Noémi ügyvezető a hírrel kapcsolatban elmondta, nagyon nagy büszkeség számukra ez a díj, de annyira nem érte váratlanul őket, hiszen húsz éve nap mint nap ezért dolgoznak.

– Folyamatosan követjük a nemzetközi trendeket, hogy miben kell változnunk, fejlődnünk, mi az a plusz, amivel ott tudunk maradni Európa élvonalában. Minden évben az inspektorok bejelentés nélkül, a legváratlanabb időpontokban jelennek meg, ami azt is jelenti, hogy nekünk az év 365 napján azt a szintet kell hozni, amit ez az öt csillag megkíván, amit nemcsak megszerezni, de megtartani is nehéz – fogalmazott a kempingvezető, akitől megtudtuk, a Caravaning szakújság a kempingszakma (ADAC, ANWB, ACSI, DCC stb.) minősítései és a vendégek értékelései alapján állította össze a sorrendet.

Ahogy korábban már írtunk róla, 2023-ban a nyitás óta eltelt 19 esztendő legjobb szezonját tudhatja maga mögött a kemping, miután augusztusban 9208 vendégéjszakát regisztráltak, ez azt jelenti, hogy nemcsak a vendéglétszám növekedett, hanem az itt töltött idő is nőtt. Az idei szezonban Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Csehországból érkeztek hozzájuk turisták, de nagyon sok volt a finn, a norvég és a svéd vendég, sőt még a tengerentúlról is üdvözölhettek pihenni vágyókat. Dekovics-Ódor Noémi hozzátette, idén minden valószínűség szerint sikerül megdönteni a COVID előtti rekordot, amikor éves szinten 37 480 vendégéjszakát regisztráltak, hiszen az október 1-jei számadatok alapján már meghaladták a 36 ezret. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!