Termelői és kézműves vásár

2023.12.02. 18:00

A méhész védőruhája olyan, mint a Mikulásé, és más piaci finomságok (képgalériával)

Jótékonykodók kórusa hívta a Mikulást a szombati zirci piacra, ám a méhész is magával hozta védőöltözetét, ami hasonlít a híres ajándékhozóéra, a piros ruháséra és más újdonságokat, érdekességeket, finomságokat is találtunk a vásárban.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Jutasi Erika bakonycsernyei méhész lépesmézet hozott kóstolóba a piacozóknak, és azért, hogy egy kicsit többet megtudjanak feladatairól, elhozta magával védőöltözetét. A piros kezeslábas olyan, akár a Mikulásé, ám a fejet, az arcot hálós résszel védi. Bizony nem is olyan egyszerű ebben dolgozni. Az szintén többeket meglepett, hogy a kaptárból kivett keretben tálalt lépesméznek a kis hatszögletű szobafalait is meg lehet enni. 

Találkoztunk persze a vásárban a szakállas Mikulással is, de ő hosszabban a gyerekkel beszélgetett. Találtunk ajándéknak való fafaragásokat, például hóemberforma díszeket. Csesznekről egy termelő fürjtojástermékeket hozott, Akliból kolbászok érkeztek, többek között mangalicahússal. Számos szépen megrakott asztal kínált nézelődési lehetőséget, kézművesmunkákat és tányérba, pohárba valókat. A zöldséges pultjáról megint vittünk haza sütőtököt, céklát és édesburgonyát, vitaminbomba-hármast, az olaszfalui sajtkészítőtől érlelt és görögszénás sajtot, ordadesszertet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!