Adózás

2023.12.17. 18:50

NAV: Érdemes odafigyelni a sztornószámlákra!

Tipikus hibának számít, hogy a számlabefogadók a sztornózott számlák miatt keletkező, fizetendő adót nem veszik figyelembe, de az is sokaknál okoz problémát, hogy az ilyen sztornószámlák helytelenül szerepelnek az áfabevallásban. Erről szól a Veszprém Vármegyei Adó-és Vámigazgatóság legutóbbi közleménye.

Szijártó János

Min írják, az Online Számlarendszer adatai alapján választották ki azokat az adózókat, akiknek egy adott hónapban sztornószámlát vagy módosító számlát állítottak ki, de az nem szerepelt bevallásukban, sőt az eredeti, érvénytelenített számla adótartalmát levonásba helyezték. A NAV az eltérésekről tájékoztatta a vállalkozásokat nyilvántartásaik felülvizsgálatát kérve. A legtöbben visszajelzés nélkül helyesbítettek, illetve önrevízióval módosították áfabevallásukat, mások a NAV-val egyeztetve javították a hibát. Ennek köszönhetően az érintett adózók összesen tizenkétmillió forint kötelezettségnövekedést vallottak be. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában