Otthon

2024.03.06. 20:00

Élénkül az ingatlanpiac Tapolca környékén

A város térségében kissé megélénkült az ingatlanok iránti kereslet, azonban az árak ettől még nem változtak.

Tóth B. Zsuzsa

Archív fotó: Szijártó János

Böröcz Zsolt, a Zéta ingatlaniroda vezetője elmondta lapunknak, hogy a 2021-22-es konjunktúrából szélsőségesen gyenge év lett a tavalyi. – 2023 a praxisom 28 évének egyik leggyengébb éve volt, közelítette a svájci frank alapú hitelezést követő válságidőszak évét, ami az eladási statisztikát illeti. Ez az ingatlanok árában is változást okozott: amikor bekövetkezik egy árrobbanás az ingatlanpiacon, az sokkal erőteljesebb, a visszaesések sokkal lassabbak.

Böröcz Zsolt szerint kissé megélénkült az ingatlanok iránti kereslet Fotó: Tóth B. Zsuzsa 

Tavaly egy enyhe eséssel és egy stagnáláshoz közelítéssel volt jellemezhető az ingatlanpiaci helyzet. De már az év végén érezhető volt a társasházi lakások iránti kereslet növekedése, ez a tendencia folytatódni látszik, kierjesztve a lakóházakra. De az árak stagnálnak, nem emelkedtek. A kereslet nem átütő erejű, de a csok plusz még változtathat ezen – mondta a szakértő, aki a Balaton északnyugati partján, a tanúhegyek térségében, a Káli-medencében és a Művészetek völgye falvaiban kínál eladó ingatlanokat. Hozzátette még, hogy a Covid betörése olyan drasztikus keresletet produkált, főként a budapesti vásárlóerőt tekintve, amihez fogható nem volt még a praxisában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!