Első az egyenlők között

2024.06.28. 11:30

Simon Attila az iparkamara új elnöke

Simon Attilát, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatóját választották a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (VVKIK) új elnökének.

Kovács Erika

– Köszönöm a kamarai küldöttek és rajtuk keresztül a vármegye vállalkozóinak bizalmát. Hosszú választási időszakon vagyunk túl, köszönöm azok munkáját is, akik ebben segítő módon részt vettek, fogalmazott Simon Attila a VVKIK honlapján. Azt mondta, a kamarai elnök csupán az első az egyenlők között. Mindig a nagykoalíciós vezetésben hitt, így tette és teszi a világhírű porcelánmanufaktúra vezérigazgatójaként is. Szerinte sikereket nem lehet egyedül elérni és nem jó egyedül megélni. Az elnök számít a vállalkozókra, az általuk delegált kamarai küldöttekre, épít az elnökségre, a tagozatokra és annak vezetőire, a kamara munkaszervezetére, kiváló munkatársaira, vezetőire, beosztottjaira. 

Simon Attila, az új kamarai elnök: kamaránk híd lesz a piac, a vállalkozások és a kormányzati gazdaságpolitika között
Fotó: Facebook/Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

– Egészet alkotunk az országos kamarával és a területi kamarákkal, számítunk, számíthatunk egymásra. Együtt alkotunk egy csapatot: vállalkozókkal a vállalkozókért. Működésünk pilléreit a kamara átlátható és stabil gazdasági működése, a vállalkozókért érzett felelősség, a vállalkozóban való gondolkodás, a szolidaritás adják. Munkamódszerünk a párbeszéd, a konszenzuskeresés, az együtt gondolkodás és a valós képviselet lesz, hangsúlyozta. Hozzátette: fel kell tárni a vállalkozásokat fékező erőket, meg kell vizsgálni az okokat, hatékony érdekképviselettel meg kell azokat oldani. A kamarai küldöttek és az elnökség legitimitását nem a tisztségviselő-választások, hanem a kamarai tagság megelégedése adja. Rámutatott, láthatóvá kell tenni a kamarát, növelni kell tekintélyét a helyi és országos gazdasági döntéshozatalban. Mindenki felé nyitottnak kell lenni, akik segíthetik a vállalkozókat és a kamarai célok megvalósítását. Cél a kamarai jelenlét a közéletben és a gazdaságban. Erősíteni kell az e-kommunikációt, célszerű baráti kapcsolatra törekedni a tagsággal, a médiával. Érdemes növelni a kamarai szolgáltatásokat. A racionális gazdálkodás és a pénzügyi tartalékok a stabilitást és függetlenséget eredményezik.

Megerősítik a munkaszervezetet, biztosítják a megfelelő infrastruktúrát. Simon Attila alapvetőnek tekinti az átláthatóságot a pénzügyekben, a működésben, utóbbinak meg kell felelnie a jogszabályoknak, a kamara alapszabályának, belső szabályzataiknak. – Tudjuk, hogy tisztességben nincs utóvizsga! Ha bárki diszharmóniát és anomáliát tapasztal, keressen, az ajtóm mindig nyitva van – fogalmazott az elnök. Megjegyezte, szeretné a kamarát nemzetközivé tenni, az általa irányított vállalkozás mintegy hatvan országra kiterjedő kapcsolatrendszere ebben segít. – Kamaránk híd lesz a piac, a vállalkozások és a kormányzati gazdaságpolitika között. Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart, utalt egy idézettel hitvallására Simon Attila, majd hozzátette: Sok a tennivaló, az idő véges, közösen tegyük a dolgunkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában