megerősödik az északnyugati szél

2021.01.26. 07:00

A napsütés mellett hózáporra is lesz esély kedden Veszprém megyében

Fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és a gyakori felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: pixabay

A nap első felében csak néhol lehet kisebb havazás, havas eső, délutántól viszont a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből már több helyen alakulhatnak ki hózáporok. A Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint kedden a többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Az esti, éjszakai órákban egy-egy hózápor is előfordulhat. Gyakran fúj élénk északnyugati szél. A hőmérséklet 3 Celsius-fok közelében tetőzik.

Szerdán napos és felhősebb időszakok váltakoznak, jelentéktelen hózápor továbbra sem zárható ki teljesen. A mérsékelt északnyugati szelet gyakran élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel -3, délután 2 Celsius-fok körül ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!