hétfőn jön a fordulat

2021.02.07. 06:53

Köddel indul, esővel zárul a vasárnap Veszprém megyében

Jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő várható – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délelőtt az ország északi harmadán csak kevés helyen és csekély mennyiségű eső valószínű. Estefelé nyugat felől ugyanakkor már egyre többfelé elered az eső.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint vasárnap a nap első felében ködös marad az idő, délutántól várható a köd ritkulása. Kora estétől eleredhet az eső, mindez azonban enyhe levegővel jár, így térségünkben végig, hétfő reggelig marad a folyékony halmazállapot. Gyenge marad a keleties légmozgás, délután és este is 5 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn reggel előfordulhat még eső, átmenetileg megszűnik a csapadék, de borult marad az ég. A déli óráktól északnyugatira fordul a szél és ezzel együtt lehűlés és újabb csapadékrendszer érkezik. A csapadék a mostani számítások szerint 16 óra körül érkezik, kezdetben lehet havas eső, később havazásra és 1-2 cm friss hótakaróra számíthatunk. A hétfő reggeli 5 Celsius-fok körüli hőmérséklet az esti órákra -1 Celsius-fok közelébe csökken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában