Időjárás

2022.01.20. 07:03

Csütörtökön érkezik a hidegfront Veszprém megyébe

Forrás: Pixabay

Csütörtökön északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány cm-es hó. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. +5 fok körül alakul a csúcsérték. 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. - írja a koponyeg.hu.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!