Csúszós utak

2023.12.23. 09:07

Autósok, készüljetek, gyalogosok, csak óvatosan!

Aki ma reggel-délelőtt útnak indul, tegye azt autóval vagy gyalog, egyelőre csúszós utakra számítson. Az éjszaka ugyanis keveset bár, de havazott, jelenleg pedig havas eső esik Veszprémben.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A gépjárművezetők figyelmét – ha nem garázsban tartják járművüket – az indulás előtti takarításra hívjuk fel. Fontos, hogy ne csupán az autóból lássunk kifelé, de bennünket is lássanak, ezért a fényszórók burkolatát is tisztítsuk meg. Ügyeljünk a visszapillantó tükrökre, ünnepek előtt vagyunk, nagy forgalom várható!

A főutak járhatók, a mellékutcák pedig reggel még latyakosak voltak, a havas eső miatt ez valószínű, így is marad, de késő délutántól megszűnik a csapadék, s nem várható utánpótlás. Enyhül az idő délután, így jeges-csúszós utakra nem kell készülnünk.

A gyalogosok figyelmét mindenképpen felhívjuk, hogy lassan és óvatosan közlekedjenek, csúszhatnak a lábbelik, csúszhatnak az autók, hirtelen fékezésre ne kényszerítsék a járművezetőket még gyalogátkelőhelyen, útelágazásokban sem. Nekik sem könnyű ilyenkor. Pláne, ha nincs téli gumijuk az autón.

Figyeljünk egymásra, legyünk együttműködő partnerek a közlekedésben, hogy nyugodtan várhassuk az enyhébb ünnepeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!