Szigligeten jártunk

2024.03.04. 20:00

Virágba borultak a fák a Balatonnál (képgaléria)

Az enyhe tél után korán beköszöntött a kellemes tavaszi idő, már a fák, cserjék is éledeznek. Kezd virágba borulni a Balaton környéke, s ez alól Szigliget sem kivétel.

Szijártó János

Kezd virágba borulni a Balaton környéke, s ez alól Szigliget sem kivétel

Fotó: Szijártó János/Napló

Már a 71-es számú főútról látszik a vár lábánál és a bejárati út mentén lévő virágzó fák pazar külseje, a mandulák fehér és az aranyvessző sárga virágai a kikelet üzenetét tolmácsolja felkénk. Tudjuk, sejtjük, hogy lehet ennek még böjtje, a nem éppen ritkán előforduló márciusi, áprilisi lehűlések, fagyok idején, de most mégis örülünk. Örülünk a szép látványnak, a tavaszi időnek, a téli szürkeség utáni fellélegzésnek, s annak, hogy a napsugarak előcsalogatták a vadvirágokat, és tündököl a természet. 

Idén kifejezetten korán virágzik a gyümölcsöt termő som és vele egy időben a mandula. Hozzájuk csatlakozik a pazar látványt nyújtó sárga virágú aranycserje vagy aranyvessző, a liliomfa és a pirosas lila virágú júdásfa, majd a lila akác folytatja a sort hatalmas fürtjeivel. Évszakot váltottunk, s nemcsak a naptári hónap szerint, hanem a természet jelzései alapján is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!