emberölési kísérlet és rongálás

2018.07.11. 09:19

Idős szállásadóját bántalmazta a férfi

A Veszprém Megyei Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rongálás miatt emelt vádat egy 48 éves férfi ellen, aki 2017 augusztusában olyan súlyosan bántalmazta szállásadóját, hogy az asszony nyolc napon túl gyógyuló töréses, bevérzéses fejsérüléseket szenvedett.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövetőt 2016 nyarán, a ház körüli munkák elvégzésének viszonzásaként fogadta házába a 68 éves, egyedül élő sértett. A férfi 2017 elejétől rendszeresen italozott, viselkedése agresszív lett, s volt, hogy megöléssel, a házának felgyújtásával fenyegette az asszonyt.

 

2017. augusztus közepén, a délelőtti órákban az elkövető egy barátját vitte a házhoz, akivel közösen italoztak. A sértett ezt nem nézte jószemmel, mire a két férfi távozott. A vádlott mintegy két óra elteltével a bejárati ajtót berúgva tért haza, majd az ebédhez fogyasztott italtól még agresszívebbé válva felelősségre vonta az sértettet, amiért a barátja előtt megszégyenítette, majd a konyhaasztalt és a székeket összetörte. Amikor az asszony szóvá tette a viselkedését, a karjánál fogva a konyhából az előszobába rángatta, a könyökével megütötte a sértettet, és tovább folytatta a rongálást.

 

2017. augusztus 31-én az asszony egy 10 000 forintos bankjegyet adott a vádlottnak, hogy váltsa fel, a férfi azonban ittasan, 2000 forinttal tért haza. A sértett számon kérte a hiányzó pénzösszeget, mire a vádlott a pénzt visszavette, és a helyi kocsmába ment. Az asszony a korábbi fenyegetések és bántalmazás miatt tartott a vádlottól, ezért bejelentést tett, majd az őt felkereső rendőröket kérte, hogy beszéljenek a vádlottal, feljelentéssel azonban nem élt. A rendőrök ezt követően megkeresték a férfit, és figyelmeztették a jogkövető magatartásra. Az ittas vádlott hazatérve számon kérte a sértetten, hogy a rendőri intézkedéssel szégyenbe hozta, és szidalmazta, majd bántalmazta az asszonyt. A vádlott kiabálására egy közelben lakó figyelt fel, aki értesítette a rendőrséget. A férfi azt követően is bántalmazta az idős sértettet, hogy az a földre került, s cselekményének csak a rendőrök kiérkezése vetett véget.

 

 

Kiemelt képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában