bíróság

2018.07.12. 07:00

Vadhálót loptak a dabronyi erdőrészből

Két többszörösen büntetett férfi ismét lopásra adta a fejét, amiért rács mögé kerültek.

Mátételki András

bíró ill

A tárgyalás ideje alatt Németországban betanított munkásként dolgozó H. M. István (25) és az Ajkán alkalmazott B.-H. Sándor (30), valamint két társuk, I. Zoltán és B. Dániel még 2013 májusában többször megfordult a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság dabronyi erdőrészében. Innen több fordulóval elhoztak Opeljuk utánfutóján az 1700 méter hosszú, 286 ezer forint értékű vadhálót. A nyomozás során I. Zoltán lakásának közelében, az erdőben megtalálták a nyomozók a 90 ezer forintot érő vadhálót, amelyet visszaadtak a tulajdonosoknak. A többi érték nem került elő, így a vadászoknak a négy tolvaj 195 ezer forintos kárt okozott.

Más eljárásban ezért a bűncselekményért elítélték I. Zoltánt és B. Dánielt. Legutóbb az Ajkai Járásbíróság a másik két elkövetőt marasztalta el. Folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás miatt H. M. Istvánnak egy év öt hónapot, míg B.-H. Sándornak egy év négy hónapot kell börtönben töltenie. A Veszprémi Törvényszék kisebb módosítással helybenhagyta a döntést, így az jogerős.MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!