Versenyeztek a hivatásosok

2019.05.01. 11:17

A pétfürdői tűzoltók voltak a legjobbak

A Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság győzött a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok megyei sportversenyén, amit a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett Balatonalmádiban, a helyi sportegyesület pályáján, április 30-án.

Kovács Erika

Életeket menthet a gyors és szakszerű beavatkozás, a kitűnő állóképesség és fizikai erőnlét, illetve az, hogy mennyire összeszokott egy csapat, miként képes a minél összehangoltabb munkára, valamint a mentésre, derült ki egyebek mellett Dányi Béla dandártábornok, Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntőjéből, a megyei verseny kora reggeli kezdésénél. A hivatásos parancsnokságoknak kiírt viadalon, amelyeket a veszprémi, balatonfűzfői, pétfürdői, ajkai, pápai, valamint a badacsonytomaji csapat képviselt tíz-tíz taggal, többféle feladat várt a tűzoltókra.

A legjobbak mérkőztek

Hasonló feladatok végrehajtására az életben, éles helyzetekben, tűzoltásnál és mentésnél bármikor szükség lehet, ezért fontos a folyamatos gyakorlás, illetve emiatt rendeznek a mostanihoz hasonló megmérettetéseket. A megyei sportversenyen azok a tűzoltók vehettek részt, akik korábban, az úgynevezett házi versenyeken a legjobban szerepeltek.

 

Kedden, a balatonalmádi sportpályán a tűzoltóknak minél gyorsabban össze kellett szerelniük a kismotor fecskendőt, ezen kívül le kellett futniuk egy száz méteres akadálypályát, végül a négyszer százas váltó különösen nagy kihívást jelentett számukra. Utóbbira adott esetben tűzoltásnál nagy szükség lehet, eszerint az egyik tűzoltónak létrával együtt kellett futnia egy házhoz, majd a létrát gyorsan letámasztva az épületen is átfutott, aztán váltótársa palánkon ugrott át.

Kupa és oklevél

Egy újabb feladatnál minél gyorsabban és szakszerűbben tűzoltótömlőt kellett az úgynevezett osztóra csatlakoztatni, illetve bevetési ruhában, porral oltóval kellett elfutni a célba. Ezzel azt mutatták meg a tűzoltók, hogy mennyire fontos a gyorsaság, a szakszerű munka adott esetben. A megyei versenyen a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság bizonyult a legjobbnak, a csapat tagjai kupát és oklevelet vehettek át a megyei igazgatótól, illetve Csillag István alezredes, igazgatóhelyettestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!