feladatok részeg szemüvegben

2019.06.11. 19:07

Közlekedésbiztonsági és kerékpár-regisztrációs program Ősiben

A várpalotai rendőrök játékos baleset-megelőzési feladatokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a falusi rendezvényen.

police.hu

Forrás: pixabay.com

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési programot szerveztek kicsiknek és nagyoknak az ősi falunapon június 9-én.

A fiatalabbak kirakók segítségével és különböző közlekedési feladványokkal tanulhatták a közlekedési szabályokat. Megbeszélték a jelzőtáblák jelentését és azt, hogy ha azokat látják, mit kell tenniük. A rendőrök felhívták a gyerekek figyelmét, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva, azt tolva szabad áthaladni.

A gyerekek a színezők és egyéb közlekedéssel kapcsolatos játékos feladványok megoldásán túl a rendőrautóval is megismerkedhettek, valamint a rendőrök segítségével elkészítették saját ujjlenyomatukat, amit haza is vihettek.

A felnőtteknek lehetőségük nyílt kipróbálni a részeg szemüveget a közlekedést tovább nehezítő akadály kikerülésével, valamint ügyességi feladatokat kellett a szemüveg viselésével teljesíteni.

A kerékpárral érkezők regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisába. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak, külön szó esett a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól, veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!