ki tud róluk?

2019.08.09. 11:00

Rendőrségi felhívás: Keressük együtt az illegális szentkirályszabadjai szemetelőket!

A lakosság segítségét kéri a rendőrség azokról, akik illegálisan rakják le a hulladékot Szentkirályszabadján.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Ahogy korábban írtuk, egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysághoz július 3-án este, hogy Szentkirályszabadja külterületén ismeretlenek gumiabroncsokat, bútorokat és televíziókészüléket raktak le. A bejelentés után egy órán belül a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, és Szentkirályszabadján állították meg a gépkocsival közlekedő három férfit. A járőrök elfogták, majd előállították őket a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 38 és 39 éves szentkirályszabadjai, valamint a 20 éves balatonfőkajári férfit. Ellenük hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség aláhúzta, az ügy eredményes felderítése nem vetett véget Szentkirályszabadján az illegális hulladéklerakásnak, az önkormányzat továbbra is azt tapasztalja, hogy újabb szeméthalmok jelennek meg a település külterületén.

A környezet tisztasága nem csak esztétikai, hanem természetvédelmi és egészségügyi kérdés is. Minden helyi lakosnak érdeke, hogy ez megszűnjön, ezért a Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az említett esetekről formációval rendelkezik, vagy hulladéklerakást lát, tájékoztassa személyesen Hóbor Tamás törzsőrmestert, a település körzeti megbízottját, vagy keresse a 30/446-0150-es telefonszámán, illetve hívja a 107-es vagy 112-es központi segélyhívókat, vagy névtelenségével tegyen bejelentést a nap 24 órájában az ingyenes 06-80-555-111-es Telefontanú zöld számán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!