börtön várhat rá

2020.01.29. 16:00

Ismerőseivel lopatott fémhulladékot egy férfi a kupi öntöde mellől

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt egy 32 éves helyi férfival szemben, aki ismerőseivel Kup mellől nagy mennyiségű acél- és alumíniumhulladékot lopatott el – tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivőtől.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfi 2018 novemberében megtudta, hogy Kupnál, az öntöde mellett különféle munkákat végeztek, miközben nagy mennyiségű fémhulladékot termeltek ki. Az illető elhatározta, megszerzi a hulladékot, ezért három ismerősének azt mondta, hogy engedélyt kapott a kitermelt anyag elszállítására. Ismerősei a több mint 2800 kilogramm acél- és alumíniumhulladékot elvitték a telepről, majd egy fémhulladék-felvásárlással foglalkozó cégnél értékesítették. Összesen 145 ezer forintot kaptak, amit a 32 éves megbízójuknak átadtak.

Gulyás Ildikó az ügyről közölte, a lopásért az ismerőseit megtévesztő ember felel. Az ellopott hulladékok ráadásul engedélyhez kötöttek, ezért a lopás még súlyosabb. Így az ügyészség börtönbüntetést és egy korábban kiszabott szabadságvesztés utólagos végrehajtását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak, mert a férfi a tettét próbaidő alatt követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!