az ablakon át menekült

2020.01.10. 11:30

Ítéletet hirdettek az ajkai iskolában tanárára támadó diáklány ügyében

Egy fiatal lány durván bánt az egyik tanárával, amiért a bíróság jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Az eset tavaly januárban történt, amikor az ajkai Fekete István–Vörösmarty Mihály-iskolában délelőtt megjelent az egyik kiskorú fiú apja, mivel gyermeke arra panaszkodott, hogy molesztálják a többiek. Az egyik pedagógusnő társaságában az apa találkozott azzal a fiatalkorú lánnyal, aki, fia elmondása alapján, benne volt abban a társaságban, amelynek tagjai bántották csemetéjét. Nem sikerült tisztázni a dolgokat, mert a lány trágár szavakkal szidalmazta iskolatársa apját, aki rövidesen a vádlott édesapjával beszélt telefonon.

Nemsokára a lány apja megjelent az iskolánál két ismerősével, majd az utcán rövid szóváltás után a férfiak egymásnak estek. A tini szeretett volna kimenni az épületből, de ezt a későbbi sértett, a tanára úgy akadályozta meg, hogy bezáratta a folyosó ajtajait. A büntetlen előéletű kamasz ekkor őrjöngeni kezdett, állapították meg az ítéletben, csapkodott, rugdosott. Megragadta nevelője ruháját, majd elkapta a nő jobb kezének három ujját, s hátrafeszítette, megrántotta, amitől a pedagógus megpördült. A tini befutott az egyik osztályterembe, majd az ablakon át kimenekült az épületből.

Az ajkai tárgyaláson megbánta tettét, amit enyhítő körülményként vettek figyelembe. A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a diákot jogerősen 10 hónap fiatalkorúak fogházára ítélte, aminek végrehajtását egy évre felfüggesztették. Ez idő alatt a lány pártfogói felügyelet alatt áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!