éjfél előtt bukott le

2020.01.09. 11:00

Ittasan, biztosítás és forgalmi nélkül autózott Veszprémben

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: Illusztráció

A rendőrök a megyeszékhely központjában ellenőriztek egy gépjárművet és igazoltatták annak vezetőjét 2019. december 21-én 23 óra 55 perckor – adja hírül a police.hu. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök megállapították azt is, hogy a lepsényi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, az általa használt gépkocsit a Veszprémi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya 2019. november 6-án a forgalomból ideiglenesen kivonta, továbbá az autó érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezik.

A járőrök a 33 éves sofőrt mintavétel céljából előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök az illetékes szabálysértési hatósághoz.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!