ISMÉT MELEG VAN AZ IDŐS HÁZASPÁR OTTHONÁBAN

2020.01.08. 16:00

Rászorulókon segítettek a veszprémi rendőrök

Rászorulóknak segített a járőr, a szolgálatirányító parancsnok és a körzeti megbízott Veszprémben.

police.hu

Forrás: police.hu

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőre január 7-én délután a megyeszékhely belterületén figyelmes lett egy, az út szélén kerékpárjára támaszkodva lassan gyalogló idős férfira, akinek iránytartása bizonytalan volt. Mivel tartani lehetett attól, hogy az arra közlekedő járművek elüthetik, ezért a rendőr megállt mellette.

Fotó: police.hu

A férfi elmondta, hogy nem érzi rosszul magát, csak hazafelé tart és nagyon fázik. Időközben a szolgálatirányító parancsnok is a helyszínre érkezett, és rendőrautóval a veszprémi lakost kerékpárjával együtt otthonába szállította. Az idős férfi lakhelyén a rendőrök azt tapasztalták, hogy feleségével együtt egy fűtetlen lakásban élnek. Ennek megoldásába a rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja is bekapcsolódott, és saját – már korábban felhasogatott – tűzifájából több napra elegendő mennyiséget osztott meg a rászorulókkal.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben lakókörnyezetükben valaki segítségre szorul – különös tekintettel a hideg időjárás miatt -, jelezzék az illetékes hatóság felé!

Amennyiben rendőri segítségre van szükség, hívják a 112-es központi segélyhívó számot! Az odafigyelés életet menthet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!