ráijesztett a vezetőre

2020.07.18. 11:00

Kikerülte a sofőr, ráütött az autóra Devecser és Nemeshany között

A közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki minden indok nélkül egy közlekedő autó vezetőjére ijesztett, majd az őt kikerülni igyekvő gépkocsira ráütött.

Forrás: pixabay.com

A sértett 2019. augusztus 2-án a kora délutáni órákban Devecser és Nemeshany között haladt autójával, amikor észrevette az úttest szélén lábbeli és felsőruházat nélkül álló 24 éves vádlottat. Miután a férfi közelébe ért, az karjaival hadonászva az úttestre lépett, és a személygépkocsi felé indult. A vezető megijedt a viselkedésétől, és a már az úttest közepén lévő vádlottat kis sebességgel kikerülte. Az elkövető azonban ekkor egy ütést mért a személygépkocsi hátsó ajtajára, mellyel a járműben 150 000 forintos kárt okozott.

A többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfivel szemben az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását indítványozta az eljárásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

Veszprémi Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!