Szerb férfi vezette az autót

2020.11.25. 20:03

Lebukott az illegális bevándorlókat szállító embercsempész Devecsernél

Hat embert fogtak el a devecseri rendőrök a 8-as számú főúton Devecsernél szerdán este – közölte Aradi-Pogány Virág megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Archív

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Csongrád–Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztályának jelzése alapján megállítottak egy szerb rendszámú autót a 8-as számú főúton Devecser határában, november 25-én röviddel 17 óra után. Az autót egy 31 éves szerb férfi vezette.

A járműben, ami Ausztria felé ment, a sofőrön kívül három férfi és két nő utazott, mindannyian szírnek vallották magukat. A járművezetőt, valamint az utasokat előállították a rendőrök. A rendőrök intézkednek arról, hogy az illegális migránsokat visszaszállítsák a határhoz.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett gyanúja miatt indul eljárás. Az említett bűntett egy évtől öt évig, de akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója, tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!