összefoglaló

2020.12.15. 16:00

Fakidőlés, tűz a nyaralóban: sok dolguk volt hétfőn a tűzoltóknak

Elektromos zárlat okozott tüzet Alsóörsön egy nyaralóban, vad miatt csúszott árokba egy autó Öcsnél, Várpalotán pedig izzott a kéményben lerakódott korom, utalt a minapi eseményekre Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: illusztráció

Két megdőlt fát távolítottak el a zirci önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a 82-es útnál, Zirc-Kardosrét térségében. A forgalmat a munkálatok alatt rendőrök irányították. Kéményben lerakódott korom izzott, a kémény fala pedig már forró volt egy várpalotai családi háznál, a Bartók Béla úton, ahová a pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak. A tűzoltók eltávolították a kormot, és a lakókkal közölték, hívjanak kéményseprőt a karbantartás miatt, és addig ne használják a kályhát, aminek rendszeres karbantartásáról is gondoskodjanak.

Elektromos zárlat okozott tüzet Alsóörsön, egy Fábián József utcai nyaralóban. A ház nappalijában égtek a bútorok, amit a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók oltottak el, majd átszellőztették épületet. A házat hőkamerával átvizsgálták a további izzó részek felkutatása miatt. Senki nem sérült meg, és a tulajdonostól a tűzoltók azt kérték, szakemberrel mielőbb vizsgáltassa át az elektromos hálózatot.

A tűzoltókat balesethez is riasztották, amikor őzzel ütközött egy autó Ajka közelében, az Öcs felé vezető úton. A jármű, amiben egyedül volt a sofőr, árokba csúszott és megpördült. Az illető nem sérült meg, a műszaki mentést az ajkai hivatásos tűzoltók végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!