bíróság

2020.12.11. 11:00

Halálos gázolás Ajkán: felfüggesztett büntetést kapott az autós

Egy év négy hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, és két év hat hónapra eltiltotta a járművezetéstől a 24 éves ajkai férfit az Ajkai Járásbíróság, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség, közölte a Veszprémi Törvényszék.

Kovács Erika

oznor

A tényállás szerint a férfi Ajkán áprilisban személyautóval kis ívben balra akart lekanyarodni a Fő útról, és nem adott elsőbbséget a motorosnak, aki szemből jött, ezért összeütköztek. A motoros átrepült az autón, majd az útra zuhant, és a helyszínen életét vesztette. Az illető mintegy 60-70 kilométeres sebességgel közlekedett, de a megengedett sebességet betartva sem tudta volna elkerülni a balesetet. Az előkészítő ülésen a 24 éves férfi elismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért.

Egy 73 éves motoros halt meg Ajkán áprilisban, amikor nem kapott elsőbbséget egy kereszteződésben Fotó: Archív/Kovács Erika

A tragédiáról korábban megírtuk, 73 éves motoros halt meg Ajkán áprilisban. A baleset akkor történt, amikor kanyarodni akart az Ajka-Bakonygyepes felől érkező Volkswagen Passat típusú autó Ajkán a Fő úton a Kórház utcába, amikor összeütközött a kereszteződésben a vele szemből érkező Kawasakival. A motoros viselt védőruházatot, bukósisakot. Az autóban ketten utaztak, ők nem sérültek meg. A mentőszolgálat nagy erőkkel kezdte meg a mentést, mentőhelikopter is érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában