többórás áramkimaradást okozott

2020.12.08. 11:49

Kidöntött egy villanyoszlopot a 19 éves ittas sofőr, 36 ház borult sötétbe Városlődön

Gépkocsijával kidöntött egy villanyoszlopot az a 19 éves férfi, aki ellen ittas járművezetés és gondatlanságból elkövetett közérdekű üzem megzavarásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Forrás: Illusztráció

Az alig kétéves jogosítvánnyal rendelkező fiatalember 2020. július 19-én hajnali három óra körül meglehetősen ittas állapotban vezetett Városlődön, melynek során személygépkocsiját nem tudta az úton tartani, és a bal oldalra áttérve egy vasbeton

villanyoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört és a balesetet okozó járműre dőlt.

Személyi sérülés nem történt, azonban a baleset 36 fogyasztót érintő, többórás áramkimaradást okozott az egyik utcában, miután a helyreállítás a hajnali óráktól egészen délig tartott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!