Halálos bántalmazás

2021.02.08. 11:00

Brutális támadás: Agyonverte ittas, védekezésre képtelen lakótársát egy balatonfűzfői férfi

Megkezdődött, majd elnapolták a Veszprémi Törvényszéken a lakótársát Balatonfűzfőn halálra verő középkorú férfi ügyének tárgyalását.

Marton Attila

A vádirat szerint a most 50 éves vádlott, M. László és a sértett egy balatonfűzfői ingatlan lakrészében laktak szívességi lakáshasználóként a ház körüli munkák elvégzéséért cserében.

Tavalyelőtt augusztusban egy nap a vádlott hazaérve észlelte, hogy lakótársa a korábban megbeszélt karbantartási munkákat nem kezdte meg, hanem ittasan az ágyán fekszik. A vádlott ezen bedühödött, és a részegsége miatt védekezésre képtelen állapotban lévő, 54 esztendős férfit ököllel és egy faléccel testszerte bántalmazta, az ágyról lelökte, majd a sértett nyakára, mellkasára nagy erővel rálépett.

Miután M. László a bántalmazással felhagyott, a sértettet az ingatlanon található fészerbe húzta, hogy azt a látszatot keltse, baleset történt. A sértett a bántalmazásban életét vesztette. A vádlott brutalitását jelzi, hogy a bántalmazott férfin több mint hetven külsérelmi nyom volt.

A Veszprém Megyei Főügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Az ügyben az előkészítő ülés után tartott első, távmeghallgatásos tárgyaláson a vádlottat a Dunaújváros-pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetből kapcsolták. M. László a tárgyalás kezdetén új védő iránti indítványt terjesztett be arra hivatkozva, hogy nem tudott egyeztetni az ügyvéddel a tárgyalás előtt. A vádlott kirendelt védője, Orbán György ezt az állítást visszautasította, ugyanakkor az ügyvéd is felmentését kérte arra hivatkozva, hogy a vádlott bizalma megingott benne.

Pfeifer Péter bíró végzésében felmentette a védőt, majd új védő kirendelését indítványozta. A döntést az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, a tárgyalást elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!