cicák

2021.02.18. 16:00

Bíróság előtt a veszprémi állatkínzó

Állatkínzás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt az 54 éves férfit, aki az állatokat egy több mint háromméteres kerítésen átdobva végzett két kismacskával Veszprémben.

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint 2020 nyarán az elkövető szomszédjában álló lakatlan épületnél három kismacska született. Az anyamacska a ház korábbi, elhunyt tulajdonosáé volt, akinek hozzátartozói 2020. augusztus közepétől naponta kétszer mentek a házhoz és etették az állatokat.

A vádlottat 2020. szeptember végén zavarta a kismacskák egész délutáni nyávogása, s hogy átmennek a telkére, ezért elhatározta, zárt helyre viszi őket. A férfi este nyolc óra után először az egyik 2-2,5 hónapos kismacskát egy hólapátra tette, s azzal a közeli teniszpálya mintegy 3,5 méter magas kerítésén átdobta az állatot. Ezt követően visszament a házhoz, majd a másik kiscicát a kezében vitte át a sportpályához, s dobta keresztül annak kerítésén.

A macskák a kerítés túloldalán lezuhanva súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, s egyikük még aznap, a másik állat pedig a rákövetkező nap az átlagosat meghaladó, elhúzódó fájdalom mellett, különös szenvedést követően elpusztult.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Veszprémi Járásbíróság a férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, s annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!