Ügyészség

2021.02.02. 07:00

Embercsempészt fogtak Márkó közelében

A Veszprém Megyei Főügyészség embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta annak a 25 éves szír férfinak, aki 2021. január 29-én két iraki és hat szír állampolgárt akart illegálisan Magyarországról Ausztriába juttatni.

Forrás: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint az elkövető vagyoni haszonszerzés végett január 29-ére virradó éjszaka a szerb-magyar határ magyarországi oldalán vette fel a nyolc migránst egy bolgár honosságú, lopottként bejelentett személygépkocsiba, hogy a menekültügyi eljárást megkerülve, okmányok nélkül Ausztriába juttassa őket. Az embercsempészés díja 4000-4500 euró volt fejenként, amelyet a migránsok egy török utazási irodában helyeztek letétbe.

A gyanúsított 2021. január 29-én hajnalban a 8-as számú főúton, Márkó térségében haladt Veszprém felől nyugati irányba, gépkocsijában a menekültekkel, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően, a véglegessé vált végzésével a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!