bíróság

2021.02.08. 16:00

Ismét lebukott az ittas sofőr, súlyosabb lett a büntetése

Súlyosbított a Veszprémi Törvényszék az ügyészség fellebbezésére egy férfi büntetésén, akit ittas vezetéssel vádoltak, tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivőtől.

Kovács Erika

A férfi korábban is vezetett már ittasan, akkor egy évre tiltották el a vezetéstől. Ezek után ismét ittasan közlekedett autójával Balatonalmádiban tavaly májusban, amely egy rendőri ellenőrzéskor derült ki. A férfi ellen vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség, és tárgyalás mellőzésével büntetővégzést indítványozott.

A Veszprémi Járásbíróság az indítvánnyal egyetértve tárgyalás nélkül, a nyomozás iratai alapján döntött, és a férfit kilenc hónapra eltiltotta a járművezetéstől, valamint 120 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott. Az ügyészség a büntetéssel nem értett egyet, tárgyalást kért, ezért a járásbíróság előkészítő ülést tűzött ki. A vádlott itt elismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezután a bíróság meghozta az ítéletet, amelyben megállapította a vádlott bűnösségét, de ismét csak kilenc hónapra tiltotta el a vezetéstől. Az ítélet ellen fellebbezett az ügyészség, amellyel egyetértett a törvényszék, így egy év három hónapon át nem ülhet volán mögé a férfi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában