rendőrség

2021.02.05. 15:43

Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a 8-as főúton

Több olvasónk is jelezte, hogy a 8-as főúton, Márkó közelében nagy erőkkel vonult ki a rendőrség. A helyszínen több rendőrautót láttunk, tudomásunk szerint egy személyautót ellenőriznek.

Kovács Erika

20210205 Márkó, Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján 2021. február 5-én, 14 óra 15 perckor a 8-as számú főúton. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy hat személyt fogtak el a 8-as számú főúton.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján 2021. február 5-én, 14 óra 15 perckor a 8-as számú főúton, Veszprém és Márkó között állítottak meg egy szerb rendszámú autót, melyet egy szerb férfi vezetett.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül öt illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A sofőrt, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 60 éves szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!