erőszak

2021.02.18. 16:00

Zenés rendezvényen vertek meg egy vendéget az Ajka környéki faluban

Garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal két férfival szemben, akik az egyik környékbeli faluban tartott zenés rendezvényen a biztonsági szolgálat alkalmazottjaiként megvertek egy vendéget.

A vádirat szerint 2020. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka az ittas sértett a színpad előtti részen lökdösődött egy ismeretlenül maradt személlyel, miközben véletlenül nekiesett az egyik vádlottnak.

A 21 éves férfi erre a kezeit megcsavarva a sértettet kivezette a rendezvénysátorból, majd a sátor előtt a földre lökte, s közölte vele, hogy most legyen nagy a szája, most álljon fel, miközben 37 éves társa távol tartotta a sértettnek segíteni szándékozó embereket.

A két vádlottnak mindez nem volt elég, a fiatalabb elkövető a földről felálló férfit tenyérrel arcon, társa pedig gyomorszájon ütötte, majd a 21 éves vádlott a pólójánál fogva a földre rántotta a sértettet, s mikor az megpróbált felállni, újra ellökte és megrúgta.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, amely miatt kérte támadóinak a felelősségre vonását.

Az ügyészség mindkét elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak azzal, hogy a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Veszprém Megyei Főügyészség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában