súlyos testi sértés

2021.04.14. 17:30

Frontális ütközés Devecser és Pápa között: vádat emeltek az ittasan vezető sofőr ellen

Ittas állapotban elkövetett súlyos testi sértést okozó járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki alkoholfogyasztást követően személygépkocsijával a szembejövő sávba áttérve frontálisan ütközött egy másik járművel.

A 28 éves férfi 2020. június 20-án délelőtt Devecser felől közlekedett Pápa irányába. Ennek során ittasságából fakadóan egy kanyarban áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol vele szemben szabályosan egy másik személygépkocsi közlekedett. A sofőrök próbálták elkerülni az ütközést, ám mindketten ugyanabba a sávba kormányozták a járműveiket, így a felezővonal környékén frontálisan összeütköztek.

A baleset következtében a vétlen sofőr 6-8 hét alatt gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, két utasát pedig zúzódásos könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására és a járművezetéstől való eltiltására tett indítványt az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!