könnyű testi sértés

2021.04.27. 16:00

Igazságot akart szolgáltatni, megverte a 78 éves kerékpárost

Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 38 éves esztergomi férfival szemben, aki 2020 október végén egy közlekedési baleset szemtanújaként a balesetben részes kerékpárost bántalmazta.

A vádirat szerint az elkövető egy buszmegállóban várakozott Ajkán, és feldühödött, amikor látta, hogy a kerékpárral közlekedő 78 éves sértett az útkereszteződésbe érve nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak, melynek vezetője az ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt, s ezért villanyoszlopnak ütközött.

A vádlott, amikor észlelte, hogy a balesetben részes férfi el akarja hagyni a helyszínt, odament hozzá, és szidalmazni, rángatni kezdte, majd megfenyegette, hogy lefújja paprikasprayvel, végül indulatból két-három alkalommal ököllel arcon ütötte az idős embert. Az elkövető agresszivitásának végül két személy közbeavatkozása vetett véget. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt elkövető vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak – derül ki a Veszprém Megyei Főügyészség közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!