rendőrség

2021.04.20. 20:00

Kapolcson igazoltattak két férfit, zavartan viselkedtek: végül kiderült mit rejtettek el a táskában

A tapolcai nyomozók gyanúsítottként kihallgattak egy 43 és egy 48 éves férfit.

Fotó: Archív

A járőrök Kapolcson ellenőriztek egy autót és igazoltatták annak 48 éves monostorapáti vezetőjét, valamint 43 éves Tapolca környéki utasát 2021. április 17-én, 16 óra 50 perckor. Az intézkedés során a két férfi idegesen és zavartan viselkedett, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatukat, a csomagjaikat és a gépkocsit is, ennek során az utas táskájában egy tasak növényi anyagmaradványt, több fecskendőt és tégelyt, bennük különböző folyadékokkal, tűket, valamint kábítószer fogyasztásához használatos további eszközöket találtak, illetve az autó egyik ülése alatt egy kést.

A két férfit ezután előállították, az orvos jelenlétében alkalmazott kábítószer-gyorsteszt mindkét személynél pozitív értéket mutatott, a rendőrök 2021. április 18-án gyanúsítottként kihallgatták őket.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A 48 éves sofőr lakhelyén végzett kutatás során önzárós tasakban növényi leveleket, egy műanyag dobozban növényi magvakat, míg a házhoz tartozó garázsban egy speciálisan kialakított fóliasátorban több tő kannabisz növényt találtak a rendőrök ládákba ültetve. A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította.

A férfi a nyomozók kérdésére elmondta, hogy a termesztéshez ő maga építette a berendezést, majd a kábítószermagokat elültette, és a kikelt növényeket gondozta, szüretelte, saját felhasználásra. A monostorapáti sofőr ellen kábítószer birtoklása bűntett, míg 43 éves utastársa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A talált kést a rendőrök lefoglalták, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt külön szabálysértési feljelentéssel éltek.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!