rettegésben tartotta a családját

2021.11.09. 11:30

Dührohamot kapott az apa, ötéves kisfia a buszmegállóba futott segítségért

A Veszprémi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak, közúti veszélyeztetés, zaklatás és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki együttélésük során és ezt követően is zaklatta, terrorizálta családját.

A 45 éves férfi 2011-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, majd a rákövetkező években gyermekeik születtek, akik mellett a nő előző házasságából született két másik gyermekét is együtt nevelték Tiszafüreden – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Az italozó életmódot folytató férfi azonban rendszeresen bántalmazta élettársát, a gyerekekkel ordibált, a nevelt gyermekeit megütötte, egyiküket leköpte, és olyan is volt, hogy az ajándékba vásárolt ruhaneműt a gyerekek szeme láttára szétvagdosta, vagy őrjöngve verte szét a lakás berendezési tárgyait.

A nő ezért 2016-ban gyermekeivel együtt elmenekült a vádlottól és egy Veszprém megyei településre költözött.

A férfi ezután sértő, fenyegető üzenetekkel telefonján zaklatta volt élettársát, majd fel is kereste a sértetteket. 2017 novemberében elment a volt élettársának lakásához, és felvetette, hogy a gyerekekkel együtt menjenek játékot vásárolni. Az úton azonban ismét indulatos lett, a sértettek pedig hiába kérték, hogy vigye őket haza. Tüskevár környékén az autóban ülő 15 éves nevelt fia közölte, hogy ha nem áll meg, kihívja a rendőrséget, mire a férfi megállt, kirántotta az autóból a fiút és többször megütötte.

Ezt látva a férfi riadt, 5 éves kisfia a közeli buszmegállóba futott segítségért.

A volt élettárs is kiszállt az autóból és igyekezett onnan kivenni a még bent ülő legkisebb gyermeket, de a férfi előbb bántalmazni kezdte, majd beugrott a járműbe és hirtelen elhajtott, úgy, hogy az autó mellett álló élettársa, kezében a 4 éves gyermekkel az út közepére esett.

A férfi az eljárás során külföldre távozott és csak eredményes nemzetközi elfogatóparancs révén lehetett vele szemben a büntetőeljárást folytatni.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, indítványozta továbbá, hogy a gyermekei vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát a bíróság szüntesse meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!