Vádemelés

2021.11.26. 18:02

Ittasan, felfegyverkezve tombolt a pápai férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 23 éves férfival szemben, aki 2021. június 29-én késő éjszaka Pápán, a Fő téren kiabált, agresszíven viselkedett, egy ott tartózkodó férfit pedig tenyérrel arcon ütött.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint az ittas elkövető kiabált, többeket megszólított, majd kezében egy  körömvágó ollóval a kerékpárján támaszkodó férfihoz ment, akit minden előzmény nélkül  megütött.  

A férfiban komoly félelmet váltott ki a vádlott viselkedése, ezért biciklijét a földre ejtve és azt  hátrahagyva elmenekült. Az elkövető mindeközben azt kiabálta, hogy mindenkit megöl, aki  elé kerül, és miután a kerékpárt előbb felemelte, majd a földre dobta, a közeli utcába  menekülő férfi után futott. A vádlott nem érte utol a férfit, ezért felhagyott az üldözésével. 

Az ügyészség a vádiratában a megbotránkozást, riadalmat keltő erőszakos cselekményt  felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető terhelttel szemben börtönbüntetés  kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!