Bűnügyi őrizetbe kerültek

2021.11.23. 18:00

Román állampolgárságú párok használták ki a jóhiszemű idős férfit

A sértett rokona tett arról bejelentést 2021. november 20-án este, hogy idős hozzátartozóját egy nappal korábban ismeretlen személyek leszólították az utcán, és anyagi segítséget kértek több mint egy millió forint összegben.

A jószándékú idős férfi a bankautomatából több tételben készpénzt vett fel, melyet gyanútlanul átadott a párnak. A romániai állampolgárságú férfi és nő kávéfőzőt is vásároltatott magának. Később a sértett másik romániai állampolgárságú párral is találkozott, akik szintén pénzt kértek, és kaptak is, ezúttal egy televízió vásárlására bírták rá a férfit.

 

Az eljárás adatai szerint a négy budapesti lakcímmel rendelkező romániai állampolgár megígérte, hogy másnap ismét felkeresik az idős sértettet, hogy újabb anyagi segítséget nyújtson.

 

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció során 2021. november 21-én 10 órakor elfogták a férfihoz érkező 29 és 33 éves nőket, valamint a 32 és 34 éves társaikat.

 

A négy személyt a rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol –őrizetbe vételük mellett- csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

 

A nyomozás során megtartott kutatás alkalmával a készpénz és elektronikai eszközök egy része megkerült, melyet a nyomozók lefoglaltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!