Rendőrség

2021.12.15. 17:15

A Balaton-parton lopott bicikliket az olasz férfi

Több kerékpár eltulajdonításával gyanúsítják azt az olasz férfit, akit az ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezett.

Veszprém Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a csak olasz lakcímmel rendelkező 39 éves férfi 2021.  október elejétől kezdve összesen öt, zömében kerékpártárolókban elhelyezett biciklit  tulajdonított el különböző Balaton-parti településekről. Az utolsó két kerékpárt  december 3-án egy balatonfüredi hotel mélygarázsából vitte el, az egyik – utóbb  megkerült – jármű értéke megközelíti a félmillió forintot. A többi kerékpár értéke 60 és  120 ezer forint közötti volt. 

A férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás  bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

A Veszprémi Járási Ügyészség a szökés, az eljárás megnehezítésének veszélye, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását,  amelyet a bíróság elrendelt. A végzés ellen a férfi és védője fellebbeztek, ezért az nem  végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!